Stacks Image 34

Mitä on martinismi?

Martinisti -Veljeskunta toimii Muinaisen Mystisen Ruusuristiveljeskunnan, AMORCin alaisuudessa. Martinisti opintojen tavoite, jälleenyhdistyminen ihmisen alkuperäisen Jumalallisen olemuspuolen kanssa on yhtenevä ruusuristiopintojen kanssa. Mutta siinä, missä ruusuristiopinnot tarjoavat opiskelijalle kautta aikain koko ihmiskunnan henkisen perinteen jaloimpien ja valaistuneimpien yksilöiden opetukset käytettäväksi, lähestyy martinistiopetus samaa asiaa kristillisen perinteen ja Kabbalan opetusten kautta.

Kuten Ruusuristi, on Martinisti symbolikin hyvin selkeä kuva Jumalallisen tietoisuuden ohjauksessa olevasta ’valaistuneesta’ ihmisyksilöstä.

Musta väri symboloi aineellista maailmaa, jota persoonattomasti toimivat luonnonlait hallitsevat.

Punainen väri viittaa ihmisen kehitykseen ja symboloi tahdon alaista polkua, joka johtaa tiedostamattomuudesta puhtaaseen tietoisuuteen. Taivaallisen siemenen kantajana ihmiskunta voi saavuttaa vapauden Tahtonsa kautta.

Valkoinen väri puolestaan edustaa Kaitselmusta, joka kytkeytyy henkiseen maailmaan ja Itse Taivaalliseen.

Nämä kolme yhdessä muodostavat tietoisesti Kosmisten lakien mukaan toimivan Valaistuneen ihmisyksilön.

Tämä kaikki opetus on tänä päivänä saatavilla suomen kielellä jokaiselle vilpittömälle totuuden etsijälle.

Martinistiopinnot

AMORCin jäsenenä voit halutessasi aloittaa myös martinistiopinnot suomenkielellä. Martinistiopintoihin voi osallistua sekä miehet ja naiset uskontokunnasta riippumatta. Perinteisen Martinisti -Veljeskunnan opetuksien alkuperä on Louis-Claude de Saint-Martinin ja hänen opettajiensa Martinez de Pasquallyn ja Jakob Böhmen opetuksista. Näitä opettajia seuraten Gerard Encausse (Papus) kokosi yhteen länsimaisen esoteerisen perinteen oppeja ja perusti Martinisti -Veljeskunnan sen nykyisessä muodossaan. Martinistiopinnot käsittelevät muun muassa seuraavia aiheita:

  • Esoteerinen symboliikka
  • Kristillinen mystiikka
  • Numerologia
  • Unet ja näyt
  • Alkemia
  • Kabbala
Stacks Image 13