Positio R+C (maailmankaikkeus)

Uskomme, että ihmiskunnan ja maailmankaikkeuden välillä vallitsee riippuvuussuhde. Koska ihminen on maan lapsi ja maa maailmankaikkeuden lapsi, ihminen on maailmankaikkeuden lapsi. Atomit, jotka muodostavat ihmisen ruumiin, ovat lähtöisin luonnosta ja sisältyvät kosmokseen. Tämä sai eräät tähtitieteilijät sanomaan, että ”ihminen on tähtien lapsi”. Vaikka ihminen on kiitollisuudenvelassa maailmankaikkeudelle, voidaan todeta, että maailmankaikkeus on myös kiitollisuudenvelassa ihmiselle, ei tietenkään olemassaolonsa johdosta, vaan syystään olla olemassa. Itse asiassa mitä maailmankaikkeus olisi, elleivät ihmisen silmät voisi sitä tarkkailla tai ellei ihmisen tietoisuus voisi sitä pohdiskella ja ellei hänen sielunsa voisi heijastaa sitä? Maailmankaikkeus ja ihminen tarvitsevat toisiaan tietääkseen ja tunnistaakseen toisensa. Tämä muistuttaa meitä kuuluisasta sanonnasta: ”Tunne itsesi ja sinä tulet tuntemaan maailmankaikkeuden ja jumalat.”

Näkemyksemme luomisesta ei ole missään tapauksessa ihmiskeskeinen. Emme todellakaan tee ihmisestä jumalallisen suunnitelman keskipistettä. Sanokaamme, että teemme ihmiskunnasta huolestumisemme keskipisteen. Mielestämme ihmiskunnan olemassaolo maan päällä ei ole pelkkää sattumaa vaan universaalisen Älyn, Jumalaksi kutsumamme, toimintaa. Vaikka Jumalaa ei voi ymmärtää tai käsittää, sama ei koske niitä lakeja, joiden kautta Jumala ilmenee luomakunnassaan. Kuten aikaisemmin totesimme, ihmisellä on kyky, joskaan ei velvollisuutta, opiskella näitä lakeja ja soveltaa niitä aineelliseen ja henkiseen hyvinvointiinsa.

Ihmiskunnan yhteys maailmankaikkeuteen johtaa kysymään elämästä muuallakin kuin maapallolla. Olemme vakuuttuneita, että vastaus on myönteinen. Koska universumi käsittää noin sata miljardia galaksia ja jokaisella galaksilla on noin sata miljardia tähteä, on varmasti olemassa miljoonia omamme kanssa samankaltaisia aurinkokuntia. Ajatus, että vain meidän planeettamme olisi asuttu, on rajoittunutta ajattelua ja eräs itsekeskeisyyden muoto. Muiden maailmojen elämän muodoista jotkut ovat luultavasti paljon kehittyneempiä kuin maapallolla olevat ja jotkut taas vähemmän kehittyneitä. Ne ovat kaikki kuitenkin osa samaa jumalallista suunnitelmaa ja ovat mukana kosmisessa kehityskulussa. Avaruuden muukalaiset pystyvät aikanaan ottamaan meihin yhteyttä, mutta emme käytä paljoakaan aikaa sen odottamiseen. Meillä on muita tärkeämpiä tehtäviä. Silti tulee päivä, jolloin tämä yhteydenotto tapahtuu ja se tulee olemaan ennen näkemätön tapahtuma. Itse asiassa ihmiskunnan historia sulautuu silloin maailmankaikkeuden elämään…